Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاید برای بسیاری از ما عجیب باشد که بدانیم باکتری های مفید روده نقش مهمی در سلامتی و تندرستی ما ایفا می کنند. در حقیقت باکتری ها را می توان یکی از ارکان مهم حیات در کره زمین محسوب کرد که تداوم حیات را تضمین می کنند.

به گزارش برنا؛ هر کدام از ما در سیستم گوارش خود دارای میلیاردها باکتری مفید هستیم که به ما در هضم غذا کمک می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یافته های پژوهشگران نشان می دهد این باکتری ها علاوه بر کمک به سیستم گوارش بر بخش های مختلفی مانند سیستم اعصاب و مغز انسان نیز تاثیر داشته و  تحقیقات جدیدی که پژوهشگران کالج پزشکی جورجیا در دانشگاه آگوستا (Augusta) انجام داده‌اند، نشان می‌ دهند که اختلال در مصرف پروبیوتیک ها در برخی افراد باعث ایجاد اتصال بین علائم مرتبط با اختلال مغزی، دشواری تمرکز، ضعف حافظه کوتاه‌ مدت و رشد بالای باکتری در روده کوچک می‌شود.

حال ممکن است این سوال مطرح شود که این باکتری ها چگونه وارد بدن ما شده و آیا ما به طور مادرزادی دارای این سیستم کمکی در بدنمان هستیم یا خیر؟ در حقیقت در مورد منشا این باکتری ها بحث های زیادی در مجامع علمی وجود داشته و نتایج دو مطالعه در مقیاس بزرگ در سال ۲۰۱۹ پاسخهایی را در این رابطه ارائه داده است.

در یکی از این مطالعات، محققان بیش از ۵۰۰ زن را  اندکی پس از زایمان مورد بررسی قرار داده و  دریافتند جفت های این افراد که همراه با نوزاد به دنیا آمده اند فاقد باکتری هستند. مطالعه دیگری نیز گزارش داد که نوزادان زایمان شده توسط سزارین فاقد گونه های خاصی از باکتریهای مفید هستند که به نظر می رسد در حین تولد به واسطه زایمان طبیعی از مادر به نوزاد منتقل می شوند. روی هم رفته ، تحقیقات نشان می دهد که ما میکروبیوم خود را در طول تولد و اندکی پس از آن بدست می آوریم.

از سوی دیگر جالب است بدانیم که پژوهشگران در مطالعات خود دریافتند باکتری های روده در ابتدا از طریق حیواناتی مانند گوریل به انسان های جمع آوری کننده غذا منتقل شده و سپس به جوامع کشاورز و انسان های مدرن وارد شده اند. در این میان برخی عوامل غذائی و داروئی در تغییر ساختار این میکروب ها موثر هستند.

مطالعات جدید  در حوزه کشاورزی و صنایع وابسته به آن حکایت از نزدیکی گروه های سنتی کشاورزی و جامعه شکارچی – گرد آورنده  با زندگی مدرن صنعتی دارد. گروه های شکارچی گرد آورنده به گروه هایی اطلاق میشود که اصلی ترین روش معیشتی آن ها تغذیه از گیاهان خوراکی و حیوانات در حیات وحش است و  تفاوت اصلی آن ها با گروه های کشاورز در این است که گروه های کشاورز سعی در اهلی کردن حیوانات و استفاده از آنان دارند .

امروزه اما پژوهشگران عامل اصلی تغییر شکل در میکروب های روده انسان  را ، مصرف انواع  قندها و داروها می دانند که در این میان آنتی بیوتیک ها نقش مهمی ایفا می کنند.

 پژوهشگران در این رابطه هشدار داده‌اند که برای مصرف پروبیوتیک ها باید احتیاط لازم را در نظر گرفت زیرا ممکن است در صورت استفاده بی مورد از آن ها، سلامت فرد به خطر افتد. درواقع پروبیوتیک ها را باید به‌عنوان دارو مصرف کرد نه به‌عنوان یک مکمل غذایی.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مغز انسان رشد زایمان نوزاد سزارین تولد کشاورزی جامعه تغذیه سلامت دارو باکتری های روده باکتری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۰۱۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با۵۰-۶۰ رای وارد مجلس می شوند /برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است

به گزارش خبرآنلاین، روزنامه فرهیختگان نوشت:

اگر نگاهی به اخبار برجسته روز در رسانه‌ها هم بیندازیم، در پرداخت اخبار رسانه‌ها کمتر خبری درباره انتخابات و رقابت‌های انتخاباتی پیدا می‌کنیم که میان دیگر اتفاقات و تحولات اساسا گم می‌شوند.

اگرچه بخشی از این سردی فضای انتخاباتی، به خاطر دور دوم انتخاباتی مجلس طبیعی است اما این تنها علت کمرنگ شدن فضای انتخاباتی در دور دوم انتخابات مجلس نیست، کمااینکه این دور تقریبا سردترین انتخابات در طول دوره‌های انتخابات‌های مجلس را شاهد هستیم.

یکی از عواملی که در افزایش شور و شوق انتخاباتی موثر است که ردپای آن در دیگر انتخابات‌های مجلس هم مشاهده می‌شود، رقابت میان گروه‌ها و جناح‌هاست.

در انتخابات مجلس دوازدهم، اساسا رقابت جدی حول گروه‌ها و جناح‌ها شکل نمی‌گیرد. این رقابت اگرچه درون جبهه اصولگرایی جریان داشت و دارد و بیشتر خود را در قالب عقده‌گشایی‌های سیاسی و افشاگری‌ها نشان داد اما ردی از جدیت این رقابت یا بسط این رقابت در میان گروه‌های مردم دیده نمی‌شود.

در این دوره جدای از اینکه اصلاح‌طلبان حضور جدی نداشتند، نتوانستند رقابت جدی با اصولگرایان شکل بدهند و کفه سنگین رقابت در میان لیست‌های درون‌اصولگرایی استوار بود. اما اگر از اقشار مردم می‌پرسیدید کدام یک از این لیست‌ها به دیگری ارجحیت دارد، تقریبا نمی‌توانستند تمایزی میان آنها قائل شوند. درواقع رقابت میان اصولگرایان، در همان حد و درون اصولگرایان آن هم تنها بر سر تصاحب قدرت محدود ماند.

رقابت شکل‌گرفته بیش از آنکه بین اقشار مردم برقرار باشد، گویی بین خود کاندیداهاست تا این بار چه کسی در صدر مجلس شورای اسلامی به عنوان رئیس بنشیند وگرنه اتفاق تازه‌ای قرار نیست رخ دهد.

حالا در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم بخش اصلی دغدغه اصولگرایان روی این موضوع متمرکز است که قرار است چه کسی ریاست مجلس را به عهده بگیرد، در حالی که اگر نگاهی به دغدغه مردم درمورد انتخابات یا ساختار مجلس بیندازیم، اینکه قرار است چه کسی روی صندلی ریاست مجلس بنشیند برای مردم اهمیتی ندارد. این عملا شکاف میان دغدغه مردم و رقبای انتخاباتی را نشان می‌دهد.

در میانه این دعوا خبری از ارائه ایده برای بهتر شدن عملکرد مجلس یا مطرح شدن لزوم تنظیم قوانین در مجلس دیده نمی‌شود. تنها تمرکز احزاب روی این موضوع استوار است که قالیباف، رئیس مجلس بماند یا فرد دیگری رئیس مجلس شود. طبعا این خلأ ایده در دور دوم انتخابات هم تغییری نداشته و در همچنان برهمان پاشنه بی‌ایده بودن و ادامه دعوا برای تصاحب قدرت می‌چرخد.
کاسبان کاهش مشارکت
خروجی چنین فضایی نهایتا همین تصویری می‌شود که در انتخابات دوازدهم شاهد آن بودیم، در این فضا تنها یک طیف محدود در انتخابات مشارکت می‌کنند، بدنه اجتماعی که در هرشرایطی رای مشخصی دارند در انتخابات مشارکت می‌کنند و دیگر اقشار عملا توجهی به انتخابات نمی‌کنند و نهایتا آنچه در تهران در دور اول رخ داد دیده می‌شود و رای نفرات اول راه‌یافته به مجلس کاهش محسوس و قابل‌توجهی به نسبت‌ دوره‌های دیگر مجلس در انتخابات‌ها داشت.

به نظر نمی‌رسد در دور دوم هم اتفاق ویژه و متمایزی رخ دهد، کمااینکه این احتمال وجود دارد که حضور آن بدنه اجتماعی خاص در این دوره هم کمتر از دوره‌های قبل شود و حالا نماینده‌هایی با ۵۰ یا ۶۰ هزار رای وارد بهارستان شوند. در این میان البته بارها نیز به این موضوع اشاره شده که بخشی از این گروه‌های سیاسی اساسا حیات خود را در کاهش مشارکت و عدم حضور دیگر طیف‌های جامعه پای صندوق‌های رای می‌بینند و اتفاقا تعمدا دیگر گروه‌های جامعه را در اظهارات و صحبت‌ها و حتی وعده‌های انتخاباتی خود حذف می‌کنند و روی صحبت خود را تنها قشر و طیف خاصی قرار می‌دهند. حالا این روزها این جریان حضور پررنگ‌تری در رقابت‌های انتخاباتی دارند و تلاش می‌کنند همچنان روند مطلوب خود را حفظ کنند.

۲۳۳۰۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904137

دیگر خبرها

  • مصرف روزانه یک مشت آجیل چه فوایدی دارد؟
  • روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با۵۰-۶۰ رای وارد مجلس می شوند /برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • تاثیر تغییرات هوایی بر بیماری‌های عفونی / افزایش انگل‌های روده‌ای با مصرف آب غیربهداشتی
  • خطرات مصرف ویپ و پاد برای افراد
  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • تایید واردات روغن‌های خوراکی آلوده ۷۰ میلیون یورویی ‌| محموله غیرقابل مصرف بود! +فیلم
  • تایید واردات روغن‌های خوراکی آلوده ۷۰ میلیون یورویی ‌| محموله غیرقابل مصرف بود!
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند