Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-08@18:20:50 GMT

فلور روده و تاثیر آن بر سلامت بدن انسان

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۷۱۲۵۱

آفتاب‌‌نیوز :

فلور اطلاحی علمی برای گروهی از زندگی گیاهی یا باکتریایی، به طور معمول مخصوص به منطقه ای خاص است. در حوزه سلامت و پزشکی، فلور اصطلاحی است که برای توصیف میکروارگانیسم های موجود رو یا در بدن انسان، مانند فلور روده یا فلور پوست استفاده می شود. زمانی که درباره فلور بدن انسان صحبت می کنیم، این اصطلاح به باکتری، مخمر، و سایر قارچ ها اشاره دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش "وری ول هلث"، فلور روده به دنیایی از میکروارگانیسم ها، بیشتر باکتری ها، ارجاع می شود که در روده های ما ساکن هستند. پژوهش ها به طور فزاینده در تلاش برای درک نقش فلور روده در سلامت انسان هستند. نام های مختلفی برای اشاره به این جمعیت میکروارگانیسم ها استفاده می شود که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- باکتری های روده

- فلور روده

- میکروبیوتا

- میکروبیوم

- میکروفلور

فلور روده نقش مهمی هم در سلامت و هم در آسیب پذیری ما در برابر بیماری ایفا می کند.

رشد و نمو
اعتقاد بر این است که نوزادان با روده ای متولد می شوند که به طور کامل یا تا حد زیادی استریل است. همانطور که نوزاد از کانال تولد مادر خود عبور می کند، در معرض میکروارگانیسم های موجود در واژن قرار می گیرد که منشا جمعیت میکروبیوم است. میکروبیوم با قرار گرفتن در معرض محیط و مصرف شیر مادر، شیر خشک، و در نهایت غذا هرچه بیشتر گسترش می یابد. اینها عواملی هستند که در افزایش جمعیت میکروبیوم نوزادانی که از طریق سزارین متولد شده و از کانال تولد عبور نمی کنند، نقش دارند. پس از آن، آرایش فلور روده به رشد و توسعه خود در طول زندگی فرد ادامه می دهد.

محل
موادی که طی فرایند گوارش ترشح می شوند در محل تکثیر باکتری های روده تاثیرگذار هستند. اسید معده، اسید صفرا، و آنزیم های پانکراسی به طور معمول از تجمع باکتری ها در معده یا بخش ابتدایی روده کوچک جلوگیری می کنند.

از این رو، باکتری های روده تا حدی در قسمت پایانی روده کوچک دیده می شوند، اما به طور عمده در روده بزرگ ساکن هستند. تخمین زده می شود که بیش از هزار نوع میکروب در بدن انسان وجود دارند.

عملکردها
همانگونه که در بالا اشاره شد، فلور روده بازیگری کلیدی در سلامت انسان است. دو نقش مهم فلور روده با محافظت از سیستم ایمنی بدن و متابولیسم مرتبط است. برای این عملکردهای مهم، کفه ترازو باید به سمت باکتری های خوب و مفید سنگینی کند.

پشتیبانی از سیستم ایمنی بدن

به نظر می رسد باکتری های روده به دو روش از سیستم ایمنی بدن پشتیبانی می کنند. نخست، باکتری های مفید محافظت مستقیم برای پوشش داخلی روده بزرگ ایجاد می کنند و اجازه ورود مواد مضر را نمی دهند. زمانی که این سیستم در معرض خطر قرار می گیرد، حالت افزایش نفوذپذیری روده (سندرم روده نشت پذیر) ممکن است شکل بگیرد. دوم، باکتری های خوب روده با سیستم ایمنی بدن در سطح پوشش داخلی روده ها برای مبارزه با باکتری ها و دیگر عوامل بیماری‌زا همکاری می کند.

آثار مفید متابولیک

فلور روده نقش مهمی در فراهم کردن ویتامین ها و دیگر مواد مغذی ضروری برای حفظ سلامت ما ایفا می کند. همچنین، میکروبیوم با کربوهیدرات هایی که در روده کوچک گوارش نمی شوند، مانند نشاسته مقاوم و فودمپ ها تعامل دارد. این تعامل مواد مغذی بیشتر را فراهم کرده، رشد سلول های اپیتلیال را تشویق می کند و ذخیره چربی را تعدیل می کند.

مشکلات سلامت مرتبط
مشخص شده است که یک ترکیب کمتر از حد مطلوب فلور روده می تواند به مشکلات سلامت گوارشی و غیر گوارشی منجر شود. مشکلات سلامت که به نظر می رسد در حال حاضر ارتباط مستقیمی با بی تعادلی فلور روده، وضعیتی معروف به دیس بیوزیس، دارند، شامل موارد زیر می شوند:

- بیماری های آتوپیک

- دیابت

- بیماری التهابی روده

- سندرم روده تحریک پذیر

- چاقی

- سندرم متابولیک

مراقبت از فلور روده
کاهش استرس، به حداقل رساندن استفاده از آنتی بیوتیک ها، و دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل حاوی غذاهایی که به عنوان پری‌بیوتیک ها شناخته می شوند، همگی پتانسیل بهینه سازی فلور روده را دارند. افزون بر این، پروبیوتیک ها ممکن است مفید باشند. در موارد شدید، روندی که به عنوان پیوند میکروبیوتا مدفوع شناخته می شود به نظر می رسد برای بهبود سلامت فلور روده گزینه امیدوارکننده ای است.

منبع: عصرایران

منبع: آفتاب

کلیدواژه: روده سلامت فلور روده میکروارگانیسم ها سیستم ایمنی بدن باکتری های روده بدن انسان باکتری ها فلور روده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۱۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الکترونیک سبز می‌شود/ ابداع نانوسیم‌هایی که از هوا برق تولید می‌کنند 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، محققان دانشگاه نیوساوت ولز (UNSW) با مهندسی رشته‌های پروتئینی تولید شده توسط باکتری ها، توانستند جریان الکتریکی را هدایت و آن را با استفاده از رطوبت هوا مهار کنند.

این تحقیقات بین رشته‌ای متشکل از مهندسی پروتئین و نانوالکترونیک، می‌تواند روزی به دانشمندان در توسعه «الکترونیک سبز» کمک کند.

وسایل الکترونیکی رایج و همه گیر امروزی با استفاده از فرآیند‌های انرژی بر و اجزای بسیار سمی ساخته می‌شوند که برای تسهیل حرکت الکترون‌ها در داخل دستگاه و انجام کار ضروری اند.

از سوی دیگر، رویداد‌های متعدد در طبیعت نیز به حرکت الکترون نیاز دارند. مثلا، در فرآیند فتوسنتز که گیاهان برای تهیه غذای خود از آن استفاده می‌کنند، کلروفیل، الکترون‌ها را در مولکول‌های مختلف پروتئین حرکت می‌دهد. سیستم‌های باکتریایی نیز الکترون‌ها را با استفاده از رشته‌های رسانا به نام نانوسیم‌ها از طریق غشا‌ها منتقل می‌کنند.

باکتری‌های مهندسی برای نانوسیم‌ها

نانوسیم‌های باکتریایی می‌توانند برق را هدایت کنند و به طور بالقوه برای ابداع سیستم‌های سنجش بکار روند. با این حال، این نانوسیم‌ها پس از برداشت از باکتری ها، به سختی اصلاح می‌شوند و بنابراین، عملکرد محدودی دارند.

«لورنزو تراواگلینی» «Lorenzo Travaglini» یکی از مجریان این پژوهش می‌گوید: برای غلبه بر این محدودیت ها، ما یک رشته را با استفاده از باکتری «E. coli» «ای. کولای» مهندسی ژنتیک کردیم.

وی افزود: ما DNA ای. کولای را طوری اصلاح کردیم که باکتری‌ها نه تنها پروتئین‌های مورد نیاز برای زنده ماندن خود را تولید کنند، بلکه پروتئین خاصی را که ما طراحی کرده بودیم نیز بسازند. سپس این پروتئین‌های خاص را مهندسی و در آزمایشگاه به نانوسیم‌ها مونتاژ کردیم.

جالب آنکه این مولکول اضافی که نانوسیم‌ها را بسیار رسانا می‌کند، «هِم» «haem» است: یک ساختار دایره‌ای مبتنی بر آهن موجود در خون حیوانات که اکسیژن را به قسمت‌های مختلف بدن انتقال می‌دهد.

تولید برق از هوا

مطالعات این پژوهشگران روی نانوسیم‌های باکتریایی نشان داد وقتی مولکول‌های هِم نزدیک به هَم چیده می‌شوند، می‌توانند انتقال الکترون را نیز انجام دهند. تراواگلینی و همکارانش، هِم را در رشته‌های مهندسی شده خود ادغام کردند با این امید که اگر الکترون‌ها به اندازه کافی نزدیک به هَم قرار گرفتند بین مولکول‌های هِم، بپرند.

محققان با اندازه گیری رسانایی رشته‌ها در حضور و غیاب مولکول‌های هِم، تایید کردند مولکول مبتنی بر آهن باعث رسانایی پروتئین می‌شود. آزمایش‌های گسترده نشان داد وقتی رطوبت شرایط محیطی بین ۲۰ تا ۳۰ درصد باشد، جریان الکتریکی قوی‌تر است.

تکرار آزمایش‌ها با افزایش مقادیر مواد رسانا بین الکترودها، تایید کرد رطوبت یک گرادیان بار در سراسر ماده ایجاد کرده و جریان افزوده را بدون اعمال پتانسیل اضافی شکل می‌دهد.

محققان سپس یک حسگر رطوبت ابداع کردند که وقتی بازدم از روی آن عبور داده می‌شود، جریان الکتریکی تولید می‌کند. آنها اکنون در حال بررسی چگونگی تنظیم تغییر خواص پروتئین هایشان با تغییر ساختار هِم یا محیط رشته، هستند. این دانشمندان اکنون در حال آزمایش مولکول‌های حساس به نور برای تسهیل انتقال الکترون هستند.

تراواگلینی تاکید کرد این تحقیق هنوز در مراحل اولیه است و تا تبدیل شدن آن به بخشی از الکترونیک روزمره زمان زیادی مانده است.

نتایج این پژوهش در نشریه Small منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مصرف روزانه یک مشت آجیل چه فوایدی دارد؟
  • تاثیر تغییرات هوایی بر بیماری‌های عفونی / افزایش انگل‌های روده‌ای با مصرف آب غیربهداشتی
  • الکترونیک سبز می‌شود/ ابداع نانوسیم‌هایی که از هوا برق تولید می‌کنند 
  • آیا استفاده از گوشی‌های هوشمند نوجوانان را افسرده می‌کند؟
  • تغییر رنگ و بوی آب پکیج
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد