Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، ضرب المثل "همه چیز در حد اعتدال" نه فقط برای غذا و نوشیدنی بلکه در مورد باکتری‌های موجود در روده ما نیز صدق می‌کند و بودن آنها در حد مناسب نیز به ما کمک می‌کند تا آن غذا و نوشیدنی را هضم کنیم. به نظر می‌رسد که این قانون همچنین ممکن است به دانشمندان در درک باکتریوفاژهای کمتر درک شده که ویروس‌هایی هستند که باکتری‌های موجود در داخل بدن را آلوده کنند، کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باکتریوفاژها(باکتری‌خوارها) یا به اختصار فاژها، ویروس‌هایی هستند که به باکتری‌ها حمله می‌کنند و آن‌ها را از بین می‌برند. این ویروس‌ها برای باکتری‌ها اختصاصی هستند و نمی‌توانند به یوکاریوت‌ها حمله کنند.

بدن ما میزبان نزدیک به ۱۰۰ تریلیون سلول باکتریایی است که میکروبیوم‌های ما را تشکیل می‌دهند و آن سلول‌های باکتریایی نیز ساکنان خود را دارند.

دکتر "اریک مارتنز"(Eric Martens) استادیار میکروبیولوژی و ایمونولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه میشیگان گفت: باید قدردان این موضوع باشیم که فراوان‌ترین موجودات میکروبی در روده انسان ویروس هستند.

مارتنز و تیم وی طی این مطالعه به کشف روش‌های جالب پرداختند که طی آن باکتری‌ها و ویروس‌ها در روده انسان همزیستی دارند. این راز ممکن است در یک باکتری ساده باشد که نه تنها در برابر حملات سیستم ایمنی بدن انسان بلکه در مورد ویروس‌های مختلفی که به دنبال راهی برای ورود به بدن هستند مقابله می‌کند.

محققان با استفاده از یک باکتری روده مشترک به نام "Bacteroides thetaiotaomicron" یا "BT "شروع به بررسی تعامل پیچیده بین BT و ویروس‌ها کردند و آنها را با یکدیگر در آزمایشگاه مورد بررسی و مقایسه قرار دادند.

هنگامی که این باکتری در مواجهه با ویروس‌ها یا فاژها که از فاضلاب جمع آوری شده بودند قرار گرفت، برخی از باکتری‌ها قادر به مقاومت در برابر عفونت بودند در حالی که برخی نبودند. مارتنز در این باره گفت: هنگامی که یک فاژ خاص وارد می‌شود و می‌تواند جمعیت قابل توجهی از باکتری‌ها را از بین ببرد و هنگامیکه این کار را کرد باکتری‌های مقاوم به سرعت محو می‌شوند. برخی باکتریها در این مواقع به طور موقتی فعال می‌شوند و مبارزه می‌کنند اما این حالت دائمی نیست در طرف دیگر نیز اما برخی از اعضای جمعیت باکتری‌ها، از حضور فاژ غافل هستند و هیچ مقاومتی نشان نمی‌دهند و مستعد ابتلا به عفونت می‌شوند.

محققان در این مطالعه از نظر ژنتیکی BT را برای مشاهده واکنش آن در برابر فقط یکی از هشت کپسول شیمیایی مجزا و یک نسخه بدون پوشش اصلاح کردند. آنها دریافتند در همه موارد، عفونت می‌تواند توسط برخی(نه همه) کپسول‌ها مسدود شود. با کمال تعجب، محققان خاطرنشان کردند که باکتری‌ها نیز قادر به جلوگیری از عفونت هستند.

مارتنز گفت: ما دلگیر شدیم که مشاهده کردیم می‌توان تمام عفونت‌ها و همه کپسول‌ها و فاژهای آلوده را از بین برد و در عین حال باکتری‌ها هنوز هم بتوانند زنده بمانند. تعامل بین میکروبیوم روده و فاژهای آنها می تواند پیامدهایی در بیماری انسان داشته باشد. یکی از فرضیه‌های ما این است که افراد انواع مختلفی از بارهای ویروسی را در روده خود حمل می‌کنند. برخی بدن‌ها ممکن است کم و بیش ایمنی داشته و با سیستم ایمنی بدن ما در تعامل باشند و باعث ایجاد التهاب شوند اما آنها همچنین ممکن است فیزیولوژی باکتری‌های موجود در آنجا را با مجبور کردن آنها برای بیان عملکردها/کپسول‌های خاصی اصلاح کنند که ما نیز می‌دانیم آنها با سیستم ایمنی بدن ارتباط دارند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: باکتری ها ویروس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۲۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماران و کهنسالان چشم انتظار بهار و آغوزفروشان دوره‌گرد

همشهری آنلاین- صفورا صادقی: نام «آغوز» را حتما شنیده‌اید. ولی اینکه فروش این ماده شغل به حساب بیاید جای تعجب دارد. همه پستانداران آغوز تولید می‌کنند. آغوز اولین شیر غلیظ و مایل به زرد است که پس از زایمان ترشح می‌شود و سرشار از انرژی، پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی است.

شیر آغوز غنی شده از ترکیبات مقوی است و باعث افزایش سیستم ایمنی بدن می‌شود. طی تحقیقاتی که بر روی آغوز پستاندارانی مانند گاو، گوسفند و میش انجام شده است متوجه شدند که این ماده می‌تواند با عفونت‌هایی که ممکن است در روده وجود داشته باشد مبارزه کند و باعث سلامت کارکرد روده‌ها شود. همچنین این ماده می‌تواند برای ورزشکاران به عنوان مکمل استفاده شود. اما در تهران قدیم با شروع فصل بهار دامداران این ماده را برای فروش به شهر می‌بردند.

نصراله حدادی، تهران شناس، در مورد آغوز فروشی در تهران قدیم می‌گوید: «با شروع اردیبهشت ماه و متولد شدن بره‌ها و گوساله‌ها در کوچه پسکوچه‌ها دوچرخه‌هایی که شیپور داشتند داد می‌زدند: آغوز ...آغوز و بیشتر کسانی که ضعف جسمانی یا بیماری داشتند مشتری این شیر بودند.»

کد خبر 847778 برچسب‌ها تهران قدیم مشاغل

دیگر خبرها

  • مصرف روزانه یک مشت آجیل چه فوایدی دارد؟
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • اسب تروجان
  • الکترونیک سبز می‌شود/ ابداع نانوسیم‌هایی که از هوا برق تولید می‌کنند 
  • تغییر رنگ و بوی آب پکیج
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • بیماران و کهنسالان چشم انتظار بهار و آغوزفروشان دوره‌گرد
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند