Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشگاه کالیفرنیا ریورساید و سن دیه‌گو در یک مطالعه جدید نشان دادند که شرایط ریزگرانش می‌تواند بر سلول‌هایی که دیواره روده‌ها را پوشانده‌اند، تأثیر بگذارد و سبب نشتی روده شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، انسان به منظور زندگی در روی کره زمین تکامل یافته است، بنابراین به محض اینکه از این محیط دور می‌شود، انواع مشکلات سلامتی برایش به وجود می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون محققان دانشگاه کالیفرنیا ریورساید(California Riverside) و سن دیه‌گو(San Diego) شواهدی از یک مشکل یا بیماری جدید که در بدن فضانوردان اتفاق می‌افتد، پیدا کرده‌اند.

شبیه‌سازی شرایط ریز گرانش یا جاذبه نزدیک به صفر نشان می‌دهد که روده‌های انسان پس از اقامت کوتاه مدت در فضا می‌توانند دچار نشتی شوند و احتمال بروز عفونت‌ها و بیماری‌های خاص را در هفته‌های بعد افزایش می‌دهد.

دستگاه گوارش انسان مکانی بسیار خشن و در عین حال حساس است، چرا که نه تنها پر از ماده‌ای به نام اسید معده است که در صورت رسیدن به اندام‌های دیگر بدن، آنها را از بین می‌برد، بلکه حاوی اکوسیستم وسیعی از ریزموجودات است که در صورت فرار و رسیدن به قسمت‌های دیگر بدن می‌توانند باعث بروز عفونت‌های خطرناک شوند.

برای ایمن نگه داشتن بدن، روده‌های ما با سلول‌های مخاطی یا بَرپوشی پوشانده شده است که سدی غیرقابل نفوذ در برابر باکتری‌ها و سایر مایعات تشکیل می‌دهند. حداقل تاکنون تصور می‌شد که غیرقابل نفوذ است. این سد سلولی گاهی اوقات در اثر بیماری یا رژیم غذایی نامطلوب، ضعیف می‌شود و اجازه می‌دهد چیزهایی از آن عبور کنند که نباید عبور کنند. این به نوبه خود می‌تواند باعث ایجاد بیماری‌های مزمن مانند دیابت نوع یک، بیماری التهابی روده و بیماری کبد شود.

محققان برای این مطالعه جدید می‌خواستند بررسی کنند که آیا ریزگرانش فضا بر این سد در روده انسان تأثیر می‌گذارد یا خیر.

تاکنون مطالعات قبلی نشان داده بودند که سفر به فضا در اثر جاذبه کم و تابش کیهانی زیاد می‌تواند استخوان‌ها و ماهیچه‌های فضانوردان را تضعیف کند، علائم زوال عقل را القا کند، شانس ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش دهد و حتی بیان ژن‌های بدن را تغییر دهد.

محققان برای بررسی تأثیرات این شرایط روی روده، سلول‌های مخاطی روده را در یک زیست‌راکتور که به سرعت می‌چرخد​​، کشت کردند تا اثرات ریزگرانش را شبیه سازی کنند. محققان بعد از گذشت ۱۸ روز در این محیط، چرخش را متوقف کردند و سلول‌ها را بررسی کردند.

در نهایت مشخص شد که این سلول‌های مخاطی در تشکیل "اتصالات محکم" که سلول‌های جداگانه را به هم متصل می‌کند، جا مانده‌اند. با تضعیف این اتصالات، این دیوار، نفوذپذیر یا دچار نشتی می‌شود.

"دکلان مک کول" محقق اصلی این تحقیق می‌گوید: مطالعه ما برای اولین بار است که نشان می‌دهد محیط ریزگرانش باعث می‌شود سلول‌های مخاطی در مقابل اثرات ماده‌ای که خاصیت نفوذناپذیری این سلول‌ها را تضعیف می‌کند، مقاومت نکنند. نکته مهم این است که ما مشاهده کردیم که این نقص تا ۱۴ روز پس از خروج از محیط ریزگرانش همچنان حفظ می‌شود.

محققان می‌گویند که این یافته‌ها می‌تواند پیامدهایی برای سلامتی فضانوردان در فضا و حتی پس از بازگشت به زمین داشته باشد.

متأسفانه به نظر می‌رسد که در سفرهای فضایی، روده به طور ویژه مستعد خطر است. زیرا یکی دیگر از تحقیقات اخیر بر روی موش‌ها نشان داد که اشعه کیهانی می‌تواند بر توانایی سلول‌های روده در جذب مواد مغذی تاثیر نفی بگذارد و افزایش خطر ابتلا به سرطان را نیز در پی دارد.

در کل به نظر می‌رسد که سفرهای فضایی بر بدن انسان بسیار تاثیر می‌گذارد. در حال حاضر برای اکثریت ما بهتر است که در اینجا بر روی کره زمین بمانیم، بنابراین باید مواظب آن باشیم.

این تحقیق در مجله Science Reports منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فضانورد سفر فضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۱۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در این افراد کمتر است

آفتاب‌‌نیوز :

محققان اظهار کردند که افزایش آگاهی از کیفیت و کمّیت خواب می‌تواند به کیفیت خواب کمک کند و به‌طور بالقوه خطر بیماری قلبی و عروقی را کاهش دهد.

طبق گزارش انجمن خواب آمریکا، ۵۰ تا ۷۰ میلیون بزرگسال در ایالات‌متحده دارای اختلال خواب و از این تعداد، ۲۵ میلیون نفر مبتلا به آپنه انسدادی خواب هستند.

نتایج مطالعات نشان می‌دهد که آپنه انسدادی خواب با چندین بیماری قلبی و عروقی مرتبط است. نتایج تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که الگو‌های خواب سالم خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد حتی در میان افرادی که خطر ژنتیکی بالایی دارند.

اکثر مطالعاتی که ارتباط بین کیفیت خواب و خطر بیماری قلبی و عروقی را بررسی می‌کنند بر یک بّعد خواب یعنی مدت زمان خواب یا آپنه خواب متمرکز شده‌اند بنابراین، اثر ترکیبی چند بّعد خواب بر سلامت قلب و عروق مورد مطالعه قرار نگرفته است.

اخیراً محققان موسسه ملی بهداشت و تحقیقات پزشکی فرانسه در پاریس، تاثیر مشترک عادات خواب چندگانه را بر بروز بیماری‌های قلبی و عروقی بررسی کردند؛ آنان دریافتند که نمره خواب سالم‌تر با خطر کمتر بیماری قلبی و عروقی و سکته مغزی مرتبط است.

برای این مطالعه، محققان داده‌های جمع‌آوری شده بین سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۱ از ۷۲۰۳ مرد و زن ۵۰ تا ۷۵ ساله را تجزیه‌وتحلیل کردند. همه در ابتدای مطالعه مبتلا به بیماری قلبی نبودند.

هر شرکت‌کننده تحت معاینه فیزیکی و آزمایش‌های مختلف بیولوژیکی قرار گرفت. آنان همچنین اطلاعات مربوط به سبک زندگی و سابقه پزشکی خود را ارائه کردند و محققان عادات خواب شرکت‌کنندگان را از طریق پرسشنامه ارزیابی کردند.

محققان دریافتند که هر یک امتیاز افزایش در نمره خواب سالم با کاهش ۲۲ درصدی خطر بیماری قلبی و عروقی مطابقت دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • عوامل ابتلای افراد به بیماری لوپوس
  • خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در این افراد کمتر است
  • آشنایی با پزشکی ترمیمی
  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • هوش مصنوعی قادر است بیماری‌های نادر را سال‌ها زودتر شناسایی کند
  • تاثیر تغییرات هوایی بر بیماری‌های عفونی / افزایش انگل‌های روده‌ای با مصرف آب غیربهداشتی
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی